No niin, tänne on päästy ja taloksi asetuttu. So far so good!
Reissu ei tosin alkanun kovinkaan ruusuisesti. Mun piti lentää Oslon kautta, mutta lento Osloon peruutettiin viime hetkellä. Sain uuden lennon Kööpenhaminan kautta, mutta sekä se että jatkolento myöhästyivät ja olin lopulta perillä Brysselissä vasta myöhään. Menin ensimmäiseksi yöksi hotelliin.
Aamulla lähdin kaikkine kamppeineni rymyämään kohti asuntolaa. Sain Brysselin yliopiston asumispalveluiden kautta kämpän asuntolasta. Kalustettuun luukkuun kuuluu oma kylppäri, mutta keittiö jaetaan 26 hengen kesken. Koko asuntola on hiljattain remontoitu ja tosi hyvässä kunnossa. Myös itse kämppä on valoisa ja tilava. Keittiö on sen sijaan aika karu: vain yksi jääkaappi-pakastin, joka on niin täyteen ammuttu, ettei sinne mahdu enää yhtään mitään. Täytynee käydä joka päivä kaupassa ja syödä aina kaikki heti.
Kämpän saamisen jälkeen hurautin metrolla Ikeaan ostamaan astioita, tyynyä ja peittoa. Enpä ollut aiemmin käynyt muissa kuin suomalaisissa Ikeoissa, mutta kuten arvattavaa, ihan identtinenhän se täälläkin oli. Lihapulliakin olisi saanut, mutta tyydyin tällä kertaa hodariin.
Kävin jo yliopistollakin tänään. Siellä oli kaikille vaihtareille pakollinen infotilaisuus, jossa ei tosin kerrottu mitään tarpeellista tietoa. Olisin halunnut kuulla käytännön asioista, esim. yliopiston kirjasto- ja it-palveluista, mutta tilaisuudessa käsiteltiin vain kurssien valitsemista ja opintosuunnitelman hyväksyttämistä. Info oli humanistisen tiedekunnan järjestämä (opiskelen täällä humanistisessa tiedekunnassa, vaikka olenkin lähtöisin Helsingin valtiotieteellisestä) ja meitä vaihtareita oli ehkä noin 50. Italiaisia ja espanjalaisia oli selvästi eniten. Jonkin verran myös ranskalaisia. Olen ilmeisesti porukan ainoa pohjoismainen.
Huomisesta eteenpäin pitäisi sitten jo aloittaa opiskelu. Saa nähdä mitä tulee, ei mun ranskaa niin kovin sujuvaksi voi sanoa...
Kivaa, että teit hei blogin! Mukava lukee kuulumisia :)
VastaaPoistaJääkappitilanne kuulostaa aika pahalta, mutta kuivaruoka on aliarvostettua! Suosittelen esim. soijarouhetta: ei vaadi kylmätiloja, säilyy hiton kauan ja valmistukseen ei tarvii ku vettä, hella ja runsaasti mausteita. Couscous valmistuu vedenekeittimelläkin, kuumat vedet vaan niskaan, 5 min ja valmista! :)
-Kita
Hei soijarouhehan on hemmetin hyvä idea! Ravintoarvokin kohdallaan t. bodari :)
PoistaOlin lisäks suunnitellut että ensimmäinen vierailija (äiti?) saa tuoda Suomesta tullessaan proteiinijauhetta. Vettä vaan sekaan ja pysyn lihassa! Saa niitä toki täältäkin mutta ovat törkeen hintaisia..